Manifestacije

KALENDARAKTIVNOSTI

Odaberite datum

NAREDNI DOGAĐAJI

Dešavanja u Plavu

 • 24. Avg. 2024

  12:00

  Bostanijada

 • 10. Avg. 2024

  14:05

  Liga izviđača

 • 10. Avg. 2024

  12:00

  Dan sporta

 • 10. Avg. 2024

  10:00

  Kajaking

 • 04. Avg. 2024

  08:00

  Abdijino jezero

Bostanijada


Početak: 24. Avg. 2024. 12:00

Degustacija plavske lubenice s nadmorske visine iznad 900 metara. 
U idiličnom Plavu, na nadmorskoj visini iznad 900 metara, lokalni proizvođač Dževat Šarkinović ističe se svojim izuzetnim uspjehom u uzgoju lubenica. Njegova stručnost i iskustvo nadvladavaju nauku, pružajući dokaz da lubenice uspevaju i na izrazito visokim nadmorskim visinama.
Ova manifestacija donosi jedinstvenu priliku da se degustira Plavska lubenica, uzgojena na nadmorskoj visini koja izaziva divljenje.  Dževat Šarkinović će lično predstaviti svoju priču i dijeliti sa posjetiocima svoje tajne uspješnog uzgoja lubenica u ovim izazovnim uslovima.
Pridružite nam se na ovom nezaboravnom događaju gdje ćemo istražiti kako se priroda i vještina mogu spojiti kako bi se proizvele sočne i ukusne lubenice čak i u zahtevnim uslovima.


Lokacija: Lakat Šatkinović - na imanju Dževata Šarkinovića!

Liga izviđača


Početak: 10. Avg. 2024. 14:05

Izvidacka liga u Plavu!

Blizi nam se izidacka Liga Crne Gore U zagrljaju Prokletija, bice mjesto za kamp odakle se krece u trodnevnu avanturu gdje ce se zajedno izvidaci iz Crne Gore, takmiciti za najbolju nagradu. Nasi gosti ce biti i izvidaci iz okruzenja. Izmedu mnogih aktivnosti koje ce biti sprovedene za vrijeme trajanja ovog dogadaja poseban akcenat je stavljen na ocuvanju zivotne sredine.

Dan sporta


Početak: 10. Avg. 2024. 12:00

U Plavu, na obali prekrasnog Plavskog jezera, odrzava se Dan sporta. Ovaj dan bice ispunjen raznim sportskim aktivnostima koje ce privuci paznju ljubitelja sporta i rekreativaca iz cijelog kraja. U nastavku vam predstavljamo nekoliko zanimljivih dogadaja koji ce se odrzati tog dana.
Memorijalni rafting "Alem Sarkinovic"
U jutarnjim satima zapocece Memorijalni rafting "Alem Sarkinovic". Ova adrenalinska avantura organizuje se u cast istaknutog plavskog sportiste Alema Sarkinovica. Ucesnici ce se odvaziti na spustanje niz rijeku Ljucu, savladavajuci njene brze i strme djelove. Ovaj dogadaj ce biti pravi izazov za hrabre i avanturisticki nastrojene pojedince.

Plavska Lasta
Nakon raftinga, na red nam dolaze skokovi sa skakaonice na splavovima - Plavska lasta, koji predstavljaju dogadaj u kojem takmicari izvode spektakularne skokove sa skakaonice koja je smjestena na splavovima Plavskog jezera. Takmicari ce svojom hrabroscu i tehnikama skakanja sigurno oduseviti publiku. 

Takmicenje u plivanju na 100 metara
Plavsko jezero pruza savrsenu mjesto za ovaj sportski dogadaj, a takmicari ce se boriti za prestiznu titulu najbrzeg plivaca. Ocekuje se snazna konkurencija i uzbudenje do samog kraja trke. Vaterpolo utakmica za gledaoce
Kako bi ovaj dan zavrsili uzbudljivim sportskim sadrzajem, bice organizovana i vaterpolo utakmica izmedu dva tima koji ce biti formirani od strane gledaoca. Ovaj dogadaj omogucuje ljubiteljima sporta da se aktivno ukljuce i ucestvuju u samoj igri. Svi zainteresovani gledaoci mogu uzeti ucesce u utakmici kao igraci. 

Sve ucesnike Dana sporta ocekuju nagrade.

Svi su dobrodosli da se pridruze ovim dogadajima i proslave ljepotu Dana sporta u predivnom okruzenju Plavskog jezera.

Za prijave i dodatne informacije mozete kontaktirati organizatora putem drustvene mreze ili putem e - mail adrese: toplav@t-com.me ili na broj telefona +382 69 313 393

Kajaking


Početak: 10. Avg. 2024. 10:00

Uzbudljiva avantura u saradnji sa TO Gusinje! Uživajte u nezaboravnoj avanturi kajakinga na prekrasnoj rijeci Ljuči! Pripremite se da osjetite adrenalin dok plovite kroz čarobnu prirodu i otkrivate skrivene ljepote Ljuče. Na ovom nezaboravnom putovanju, očekuje vas uzbuđenje i zabava, a sve to uz prelijepe meandre rijeke Ljuče. Povedite svoje prijatelje i porodicu na ovo jedinstveno iskustvo kajakinga i provedite nezaboravan dan u prirodi. Ne propustite priliku da se prijavite za ovu uzbudljivu avanturu i doživite Ljuču na potpuno nov način!
 Prijavite se već danas i rezervišite svoj kajak i mjesto za kajaking Ljučom. Vidimo se na Martinovićkom mostu u 10h, spremni za nezaboravno putovanje koje će ispuniti vaša srca radosti i ljepotom prirode. 

Za prijave i dodatne informacije mozete kontaktirati organizatora putem drustvene mreze ili putem e - mail adrese: toplav@t-com.me ili na broj telefona +382 69 313 393

Dođite i uživajte u ovom jedinstvenom događaju koji će vas osvježiti i inspirisati!

Abdijino jezero


Početak: 04. Avg. 2024. 08:00

Pridružite nam se na treći planinarski pohod do Abdijinog jezera, najvisočijeg jezera u Crnoj Gori, smještenog na visini od 2054mnv Očekuje vas srednje teška tura koja će vas voditi kroz fascinantne pejzaže u dužini od 18km u oba pravca. Istraživanje ove netaknute prirode trajaće oko 10 sati, pružajući vam priliku da uživate u nevjerojatnim prizorima osjetivši bliskost sa prirodom. Polazak će biti sa 1430 metara nadmorske visine, što vam omogućava uživanje u postupnom usponu do magičnog jezera. Osim što ćete uživati u prekrasnom ambijentu jezera, imaćete priliku osvježiti se i okupati u njegovim toplim vodama. Staza je uredno označena i markirana kako biste sigurno stigli do odredišta. 
Pridružite nam se na ovom nezaboravnom putovanju i otkrijte čaroliju Abdijinog jezera.


Datum: avgust
Vrijeme polaska: 08:00h
Okupljanje: 07:30h
Polazak ispred TO Plav
Dužina staze: 18km u oba pravca

Zahtjevnost staze: Srednje teška
Vrijeme trajanja ture: 10h

Za prijave i dodatne informacije mozete kontaktirati organizatora putem drustvene mreze ili putem e - mail adrese: toplav@t-com.me ili na broj telefona +382 69 313 393